Home » Haak inspiratie » Gehaakte dekens » Lekker dikke babydeken

Baby deken met een V-steek

 

Het patroon voor deze deken heb ik gevonden op een Engelstalige website. Ik was aan het zoeken op het internet voor een patroon voor een babydeken. 

 

Ik vond hem meteen mooi en ben eigenlijk meteen begonnen. Wil je deze deken ook maken, dan volgt hier het patroon voor een deken van 70 centimeter breed. Ik heb een haaknaald 4.0 gebruikt, maar welke je hiervoor gebruikt is ook afhankelijk welke wol je gebruikt. 

 

  1. Haak 113 lossen. 
  2. Haak een V-steek in de 4e losse vanaf de haak, sla 2 losse over en haak in de volgende losse een V-steek. Ga hiermee door tot het einde en haak een stokje in de laatste losse. Haak dan 3 losse en keer je werk. 
  3. Haak een V-steek in de V-steken van de vorige toer, een stokje in de 3e losse (van de keerlossen), dan haak je weer 3 losse en keer je werk. 

 

Hiermee ga je door tot de deken lang genoeg is. Je kunt een patroon volgen met verschillende kleuren of de deken in één kleur haken. 

In de deken die ik gemaakt heb, heb ik het volgende patroon aangehouden. 

 

20160103_121225.jpg

Ik ben begonnen met 4 toeren roze, dan 2 toeren wit,

4 toeren grijs en 2 toeren aubergine.

Ik heb niet steeds dezelfde volgorde in kleuren aangehouden, om het wat speelser te maken. Wel heb ik het aantal toeren hetzelfde gehouden. 

Dus eerst 4 toeren, dan 2, dan 4, dan 2, dan weer 4 enzovoort.