Home » Haak inspiratie » Dobbelsteen haken

Dobbelsteen haken

Deze dobbelsteen heb ik een tijdje geleden gemaakt voor mijn zoontje om een leuke manier te hebben om cijfers te leren. 

Nu spelen hij en zijn broer er regelmatig mee en bedenken steeds nieuwe spelletjes. 

 

 

Om deze dobbelsteen te maken, heb je het volgende nodig: 

  • Schuimrubberen kubus
  • Witte stof
  • Wol (ik heb vier kleuren gebruikt)
  • Haaknaald

 

  1. Eerst heb ik zes standaard granny squares gemaakt, voor een werkbeschrijving klik hier!
  2. Vervolgens heb ik de granny squares opgemeten en op basis van die maat een kubus besteld, hier zijn verschillende groothandels voor. De dobbelsteen die ik gemaakt heb is 10 x 10 cm. 
  3. De kubus (die ik besteld had) was gelig, dus heb ik een hoes voor de kubus genaaid van witte stof. Ik heb zes vierkantjes geknipt en deze aan elkaar genaaid. Het zesde vierkant heb ik aan één zijde vastgenaaid en de kubus erin gestopt. De laatste drie zijden van de hoes heb ik met de hand dichtgenaaid. Let er op, dat de stof strak om de kubus zit, dan heb je aan het eind een mooie dobbelsteen. 
  4. Dan ga je weer verder met de granny squares, deze ik ik met de rode kleur aan elkaar gehaakt op dezelfde manier als de stoffen vierkantjes. De zesde granny squares kun je aan één zijde vasthaken aan de rest, dan stop je de kubus erin. De laatste drie zijden, haak je daarna vast. Nu heb je een gehaakte kubus. 
  5. Vervolgens heb ik de cijfers gehaakt, 1 tot en met 6, voor de werkwijze klik hier!
  6. De cijfers heb ik met naald en draad vastgemaakt op de dobbelsteen. Als je de cijfers aan de granny squares, maar ook aan de stof vastnaait, blijft het geheel beter zitten. 

 

Ik hoop dat de werkbeschrijving duidelijk is, mocht je vragen hebben bij het maken van je eigen dobbelsteen, dan hoor ik het graag. 

Graag zou ik foto's zien van jullie creaties!! Succes